ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ

Γεράσιμος Καρούσος MD,MSc,MRCP(London)
Διευθυντής Παθολογικής και Κέντρου Διαβήτη
ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Κλινική  Ψυχικού

Ο Γεράσιμος Καρούσος αποφοίτησε πρώτος από την Πρότυπο Σχολή Αναβρύτων το 1992 και εισήλθε κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική σχολή Αθηνών.Ολοκλήρωσε το εξαετές προπτυχιακό πρόγραμμα το 1998 και πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Μεταξύ των ετών 2000 και 2002,παράλληλα με την κλινική του εκπαίδευση στην ειδικότητα της Παθολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ρίου, Πατρών  υπήρξε μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ανθρώπινης Γενετικής της Ιατρικής Σχολής Πατρών, όπου αρίστευσε.

Το 2002 συνεχίζει την κλινική του εκπαίδευση στην ειδικότητα της Παθολογίας, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Οξφόρδης και εξειδικεύεται στο Διαβήτη και τα Αναπνευστικά  νοσήματα  στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία.Το 2007 κρίνεται επιτυχώς πλήρες μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Λονδίνου και συνεχίζει την εξειδίκευσή του στο Διαβήτη .

Το 2008 επιστρέφει στην Ελλάδα και εργάζεται ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου  στην  “Αθηναϊκή Medi Clinic” μέχρι την 30/12/14.

Από την 1/1/15 συνεχίζει την καριέρα του ως Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής στο “Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού” και υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου .

Είναι ένθερμος υποστηρικτής της πρόληψης στον τομέα της Υγείας και ενεργό μέλος στην αντικαπνιστική εκστρατεία με δεκάδες ομιλίες σε κοινωνικούς και ιδιωτικούς φορείς.

Έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες διεθνή και ελληνικά ιατρικά συνέδρια με πρωτότυπες εργασίες και είναι μέλος διεθνών ιατρικών οργανισμών όπως IBRO, RCP, ANWICU, SAMUK.

Ασκεί αποκλειστικά και μόνο Evidence based Medicine (ιατρική βασισμένη στην επιστημονική τεκμηρίωση)